„Konkurs Tradycji Kulinarnych Pomorza Zachodniego” 2023
Informujemy, że Zarząd Województwa Zachodniopomorskiego ogłosił drugą edycję konkursu pn. „Konkurs Tradycji Kulinarnych Pomorza Zachodniego” 2023.
Do konkursu mogą stanąć:
- Koła Gospodyń Wiejskich z terenu województwa zachodniopomorskiego, posiadające wpis do Krajowego Rejestru Kół Gospodyń Wiejskich i Koła utworzone na podstawie przepisów ustawy z dnia 9 listopada 2018 roku o kołach gospodyń wiejskich;
- Stowarzyszenia zarejestrowane na terenie Pomorza Zachodniego.
Konkurs odbywać się będzie w dwóch kategoriach:
- Kategoria I: do wyboru zupa lub przystawka lub danie główne (jeden element do wyboru).
- Kategoria II: deser lub wypiek.
Wysokość nagród i wyróżnień dla ekip w 2023 roku:
1) Kategoria I: do wyboru zupa i przystawka lub danie główne:
- I miejsce – 3 000,00 zł
- II miejsce – 2 000,00 zł
- III miejsce – 1 000,00 zł
- miejsca od IV do XVI – wyróżnienie – 500,00 zł
2) Kategoria II: deser lub wypiek.
- I miejsce – 3 000,00 zł
- II miejsce – 2 000,00 zł
- III miejsce – 1 000,00 zł
- miejsca od IV do XVI – wyróżnienie – 500,00 zł
Warunkiem udziału w Konkursie jest przesłanie pocztą tradycyjną, poczta email, albo złożenie osobiście w Kancelarii ogólnej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Zachodniopomorskiego w Szczecinie, prawidłowo wypełnionego formularza zgłoszenia wraz z załącznikami, na adres:
Urząd Marszałkowski Województwa Zachodniopomorskiego
ul. Marszałka Józefa Piłsudskiego 40,
70-421 Szczecin
z dopiskiem: Wydział Rolnictwa i Rybactwa Konkurs Tradycji Kulinarnych Pomorza Zachodniego 2023
Termin przesyłania zgłoszeń upływa w dniu 4 maja 2023 roku (Uwaga!! Decyduje data wpływu do Urzędu).
Dodatkowych informacji udzielają pracownicy Wydziału Rolnictwa i Rybactwa UMWZ pod nr tel. 91 454 26 87, 91 454 26 85 , e-mail: ajaszczuk@wzp.pl pmakatun@wzp.pl